К оценке эффективности поиска изображений с использованием 2D-цветовых гистограмм - Башков, Е.А.; Костюкова, Н.С. (Проблемы управления и информатики, 2006)
В загальному вигляді сформульовано задачу пошуку в базі даних зображень за зразком, розглянуто характеристики, що описують колірний вміст зображення, введено нову характеристику колірного вмісту зображення — 2D-колірну гістограму, проаналізовано якість пошуку при використанні запропонованої характеристики. The problem of image retrieval in image data base by pattern is formulated in general. Color features of image are analyzed. Also a new characteristic of image color content, is introduced what is termed 2D color histogram.