Стратегия субоптимального поиска сигналов, зависящая от состояния каналов - Шлепаков, Л.Н.; Вовкодав, Н.Г. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Методами теорії напівмарковських процесів вивчається проблема пошуку сигналів у багатоканальній системі за допомогою пошукового пристрою. Використовується схема фазового укрупнення. Показано, що наведений алгоритм близький до оптимального у випадку, коли ймовірність знаходження пошукового пристрою в досліджуваній множині каналів мала. The analysis of the problem of search of signals by a search device in multichannel system was carried out by means of semiMarkov processes theory. Algorithm of lumped phase is used. It is shown that this strategy is close to optimal one when the probability of staying searching device in the set of channels is small.