Новый подход к выделению визуально подобных цветов изображений - Вовк, О.Л. (Проблемы управления и информатики, 2006)
Розглянуто бітову маску взаємозв’язків і рангів колірних компонентів пікселів для виділення візуально подібних кольорів зображень. Запропонований підхід орієнтований на обробку колірних характеристик зображень в просторі з рівнозначними складовими, для прикладу вибраний простір кольорів RGB. The bit mask of correlations and ranks of colors components of pixels for the selection of visually similar colors of images is considered. The offered approach is oriented to processing of color descriptions of images in space with equivalent constituents, as an example the RGB colors space is chosen.