Исследование задач комбинаторной оптимизации игрового типа на размещениях - Емец, О.А.; Устьян, Н.Ю. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Побудовано та досліджено математичні моделі задач оптимізації ігрового типу на розміщеннях, в яких один гравець має комбінаторні обмеження на використання своїх стратегій. Для задач, вимірність яких становить 2 х n та m х 2 запропоновано модифікований графічний метод. Доведено теореми про еквівалентність кожної з моделей двом задачам оптимізації; запропоновано методи їх розв’язання. Mathematical models of optimization problems of game type on arrangements,in which one player has combinatorial restrictions for using his strategies,are built andinvestigated. The modified graphic method for solving such problems of dimension 2 х n and m х 2 is offered. The theorems about the equivalence between each model and two optimization problems are proved; the methods for their solutionare offered.