Определение скорости и постоянной времени ротора асинхронного двигателя с помощью наблюдателей - Потапенко, Е.М.; Потапенко, Е.Е. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Синтезовано і досліджено чотири алгоритми оцінки сталої часу та швидкості ротора асинхронного двигуна у різноманітних режимах роботи. Показано, що оцінка вказаних параметрів та найкритичніший генераторний режим можуть забезпечуватися за будьяких навантажень і швидкостей, включаючи нульову швидкість. 4 algorithms for rotor time constant and rotor speed estimation in different operating regimes of motor are synthesized and investigated. It is shown, that estimation of indicated parameters and most critical generator regime can be guaranteed under any loadings and any speeds including zero speed.