Фазовий склад твердосплавного електроіскрового покриття на підкладці з вуглецевої сталі - Данільченко, В.Ю.; Семирга, О.М. (Сверхтвердые материалы, 2008)
Рентгеноструктурним методом досліджено кількісний фазовий склад твердосплавного покриття, що сформувалося в процесі електроіскрової обробки сталі У8 з використанням легуючого електрода зі сплаву Т15К6. Показано, що кількісне співвідношення фазових складових покриття визначається дисоціацією карбіду WC на поверхні електрода і синтезом карбонітриду TiCN в міжелектродному проміжку за рахунок засвоєння азоту з повітря.