Метод итеративной идентификации многомерных систем по неточным данным. Часть 2. Алгоритмы - Губарев, В.Ф.; Тигунов, П.А. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Представлено алгоритми, з яких утворюється одна з можливих схем ітеративної ідентифікації багатовимірних лінійних динамічних систем за наближеними даними. Крім того, для реалізації цієї схеми визначено, які експерименти слід провести на об’єкті і як з відповідних сигналів формувати сукупності необхідних для ідентифікації даних. За допомогою обчислювальних експериментів перевірено практичну працездатність методу. The algorithms are developed to form one of the possible iterative schemes for multivariable linear dynamic system identification over inexact data. For realization of this scheme it is set what kind of identification experiments should be chosen and how to form the set of appropriate sіgnal for data identification. Numerical experiments were carried out in order to demonstrate efficiency for practice of the method.