Использование оптимальных регуляторов для многомерных технологических объектов - Луцкая, Н.Н.; Ладанюк, А.П. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Розглянуто багатовимірні оптимальні регулятори для технологічних об’єктів на прикладі підсистеми регулювання температур сокостружкової суміші в нахиленій дифузійній установці цукрового виробництва. На основі комп’ютерного моделювання визначено умови, переваги і недоліки кожної системи з різними регуляторами для даного об’єкта. Наведено варіанти реалізації певних алгоритмів на сучасних технічних засобах автоматизації. Multidimensional optimum regulators are examined for technological objects on the example of subsystem of adjusting temperatures for juiceshaving mixture in the sloping diffusive setting of sugar production. On the basis of simulation, advantages and failings are determined for each of the systems with different regulators for this object. The variants of realization of the chosen algorithms are presented on the modern hardware of automation.