Геометрические методы назначения допусков - Шило, Г.Н. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Використовується геометрична інтерпретація призначення допусків. Це дозволило здійснити взаємний перерахунок інтервальних та нормальних допусків. Розглянуто оптимізацію об’єму простору області допусків. Значно підвищено точність розрахунків допусків при нормальному законі розподілу параметрів. The geometric interpretation of assigning tolerances is used. Recalculation of interval tolerances and normal ones is performed. The optimization of volume of tolerance domain is considered. Accuracy of calculating tolerances is increased for parameters distributed by normal law.