О модели взаимодействия клеточных элементов в процессе реконструкции костной ткани - Марценюк, В.П.; Вакуленко, Д.В. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Розглянуто існуючі підходи до дослідження та моделювання кісткової тканини. Представлено найпростішу модель реконструкції кісткової тканини, в якій враховано популяції остеоцитів, остеобластів, остеокластів та щільність матриксу. Проведено якісний аналіз моделі, отримано стаціонарні розв’язки. Модель досліджено на cтійкість розв’язків. Здійснено якісне дослідження моделі реконструкції кісткової тканини за допомогою чисельного інтегрування.