Оптимизация линейной системы управления с терминальными ограничениями - Балашевич, Н.В. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Запропоновано метод обчислення оптимального програмного керування для лінійної динамічної системи з нелінійними термінальними обмеженнями, що базується на розв’язанні послідовності лінійних допоміжних задач оптимального керування. Обгрунтовано застосовність процедур методу для реалізації оптимального зворотного зв’язку в режимі реального часу. Наведено результати чисельних експериментів. A method of computing an optimal openloop control for a linear dynamical system under nonlinear terminal constraints is suggested. The method is based on solving a sequence of linear auxiliary optimal control problems. Applicability of the developed procedures for realtime implementation of optimal feedback is justified. Numerical results are given.