К задаче оценки вероятности опасного сближения самолетов: условия применения и уменьшения размерности обобщенного метода - Харченко, В.П.; Кукуш, А.Г.; Васильев, В.Н. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Розглянуто проблему оцінки ймовірності небезпечного зближення літаків з використанням розробленого раніше узагальненого стохастичного методу оцінки ймовірності конфліктної ситуації, в основу якого покладено рівняння ймовірності конфлікту у вигляді багатовимірного параболічного диференціального рівняння в частинних похідних. Розглянуто практичне застосування методу й умови зменшення розмірності рівняння ймовірності конфлікту, при цьому визначено структуру рівняння і всі його коефіцієнти для чисельного розв'язання задачі. The problem of evaluation of a probability of dangerous aircraft approach by using earlier developed generalized stochastic conflict probability evaluation method, which is based on conflict probability equation as multidimensional parabolic partial differential equation is considered. The application of this method and conditions of dimension reduction of the conflict probability equation is considered and the structure of the equation with all its coefficients for a numerical solution of the problem is derived as well.