Интеллектуальная система управления процессами клинической диагностики - Долгополов, И.Н. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Розглянуто проблему оптимізації технологій постановки клінічного діагнозу (достовірного) на основі використання інтелектуальної системи керування заходами клінічної діагностики, в якій поєднання ідеології індуктивного узагальнення і дедуктивної обробки пріоритетного ряду гіпотез дозволяє реалізувати систему цілеспрямованого і послідовного збору первинних даних. The real work is devoted to the problem of optimization of technologies of establishing clinical diagnosis (reliable) on the basis of the use of the intellectual control system of the measures of clinical diagnostics, in which combination of ideology of inductive generalization and deductive treatment of priority row of hypotheses allows to realize the system of purposeful and successive basic data capture.