Байесовская сеть — инструмент интеллектуального анализа данных - Терентьев, А.Н.; Бидюк, П.И.; Коршевнюк, Л.А. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Байєсівські мережі (БМ) — потужний інструмент інтелектуального аналізу даних різної природи. Однак існуючі методи побудови БМ і формування ймовірнісного висновку мають високу обчислювальну складність. Для побудови БМ запропоновано застосовувати евристичний метод побудови БМ, а для формування ймовірнісного висновку — алгоритм формування ймовірнісного висновку в БС на основі навчальних даних. Наведено експериментальні результати та приклади застосування БМ. Bayesian networks (BN )represent a useful and seriously claimed instrument for implementation in data mining systems of various applications. Existing methods of construction BN and probabilistic inference from training data have high computation complexity. For construction BN heuristic method of construction BN is proposed, and for implementation of probabilistic inference an algorithm of probabilistic inference in BN from a database is suggested. Experimental results and examples for using BN are presented.