Вплив триману-1 на процес асоціативної азотфіксації та розвиток азотфіксувальних бактерій у кореневій зоні ячменю - Волкогон, В.В.; Бакун, О.I.; Волкогон, К.І.; Штанько, Н.П.; Дульнєв, П.Г. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2007)
В лабораторних та польових умовах дослiджено вплив регулятора
росту рослин триману-1 на розвиток азотфіксувальних бактерiй та процес азотфiксацiї в кореневiй зонi ярого ячменю. Показано, що триман-1 сприяє пiдвищенню активностi асоцiативної
азотфiксацiї при внесеннi в грунт мінеральних азотних добрив
у невеликiй дозi (N30). Застосування рістстимулятора по фону вуглеамонiйних солей сприяє бiльшiй ефективностi асоцiативного симбiозу, нiж при внесенні амiачної селiтри. В лабораторных и полевых условиях исследовано влияние регулятора
роста растений тримана-1 на развитие азотфиксирующих
бактерий и процесс азотфиксации в корневой зоне ярового ячменя. Показано, что триман-1 способствует увеличению активности
ассоциативной азотфиксации при внесении в почву минеральных
азотных удобрений в небольшой дозе (N30). Применение ростстимулятора по фону углеаммонийных солей способствует большей эффективности ассоциативного симбиоза, чем при внесении
аммиачной селитры. The influence of plant growth regulator triman-1 on nitrogen fixing bacteria and nitrogen fixation process in barley root zone was studied in the laboratory and field conditions. It was shown that triman-1 enhances associative nitrogen fixation activity when mineral nitrogen fertilizers (N30) was used. The use of triman-1 increases efficiency of associative symbiosis more effectively with the use of carboammonium salts rather than with ammonium nitrate.