Документи Держаdного архіву Одеської області про долю "козака-купця” Дмитра Потилиці - Гончарук, Т.; Шершун, Т. (Чорноморська минувшина, 2007)
Публікуються два документи про одеського міщанина та купця козацького походження Дмитра Потилицю, на долю якого звернув увагу відомий історик О.Маркевич. Документи свідчать, що за намагання отримати звання “військового товариша” Усть-Дунайського Буджацького козацького війська Дмитро Потилиця та його дружина були заслані до Сибіру. His offered two documents coucerning the desting of Odessa Region State archives of petty bourgeois and a merchant of a Cossack origin Dmitro Potylytsya to which the known historian O.Markevich had paid first attention. Documents testify, that for attempts to receive a rank of "a military companion» of Mouth-Danube Budzhak Cossack Army Dmitro Potylytsya and his wife have been sent to Siberia.