Замальовки форми чорноморських козаків 1814 р. у фондах Державного архіву Одеської області - Білоусова, Л.; Харковенко, В. (Чорноморська минувшина, 2007)
Вперше публікуються зразки військової форми чорноморських козаків розроблені у 1814 р. для уніфікації їхнього обмундирування та озброєння, що були надіслані херсонському військовому губернатору А. Е. де Рішельє від отамана Чорноморського війська Ф. Бурсака, і сьогодні вони зберігаються в Державному архіві Одеської області. For the first time examples of the military form of the Black Sea Cossacks developed in 1814 for unification of their uniform and arms are published. They have been sent Kherson military governor А.-Е de Richelieu by the otaman of the Black Sea Cjssack F.Bursak, and today they are njvadays they being kept n the Odessa Region State archives.