Про поховання в Одесі Константинопольського патріарха Григорія V - Уварова, О. (Чорноморська минувшина, 2007)
На основі матеріалів Державного архіву Одеської області автором подаються нові відомості відносно обставин поховання в Одесі патріарха Григорія V, жорстоко вбитого за наказом Османського уряду у 1821 р. у Константинополі. Робота містить дані з архівних документів, періодичних видань ХІХ ст., коментарі – все, що допомагає відтворити хід подій, пов’язаних із знаходженням праху патріарха, його перевезенням до Одеси та проведенням поховальної церемонії. On the grounds of documents of Odesa Region State Archives the author presents some new data concerning to circumstances of patriarch Grigoriy the 5-th Burial in Odesa, which was cruelly killed in Constantinople in 1821. The article contains extracts from the archives documents, periodicals of XIX c., commentaries – all what helps to reconstruct course, connected with finding of patriarch body, its delivering to Odesa and conducting of funeral cerenony of event.