Зміна ставлення українців до Донського козацтва внаслідок їх участі у придушенні народних повстань 1768-1775 рр. - Полторак, В. (Чорноморська минувшина, 2007)
У статті досліджено участь донських козаків у придушенні народних повстань 1768-1775 рр. та знищенні Нової Січі. З’ясовано, як ця участь вплинула на ставлення українців і, зокрема, запорозьких козаків до донського козацтва. In the article the question of Don Cossack’s participation in suppressions of national revolts 1768-1775 and in destruction of Nova (New) Sich is investigated. The influence of this fact on the attitude of Ukrainians to Don Cossack’s is analyzed.