Між традиційністю та модерністю: ритуальні аспекти дня народження (за матеріалами Одещини) - Петрова, О. (Матеріали до української етнології, 2007)
Стаття присвячена ритуальним аспектам особистих святкувань в традиційній та сучасній практиці, їх трансформації та етнокультурній варіативності.