Етнічний склад репресованих на Північній Буковині в 40-50-х рр. ХХ ст. - Мусієнко, І. (Матеріали до української етнології, 2007)
У статті на підставі нових унікальних архівних документів проведено аналіз національної політики радянського тоталітарного режиму на території Північної Буковини у 1940-1953 рр. та досліджено етнічний склад репресованих. In the article, on the basis of the new unique archival documents, the analysis of the national politics of the Soviet totalitarian regime on the territory of Northern Bukovina in 1940-1953 is conducted and researched on the ethnic structure of the repressed persons.