Городництво і присадибне садівництво як вияв традиційної культури українців Опілля - Годованська, О. (Матеріали до української етнології, 2007)
На Опіллі вирощування городніх і садових культур зосереджувалося переважно на присадибних ділянках: на городі поблизу житлових і господарських будівель садили фруктові дерева, а овочеві культури вирощували виключно на «грядках». На всій території етнографічного району вирощували «сталий асортимент» городніх і садових культур. Жителі Опілля отримали від своїх батьків основні знання, досвід, вміння та навички, необхідні для городництва і садівництва. У городництві і садівництві Опілля відбулося взаємопроникнення традиційного і модерного.