К вопросу автоматизации процесса формирования схем ссылок в системе управления базой данных реляционного типа - Иванешкин, А.И. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Розроблено підхід, що автоматизує процес формування схем посилань у системі управління базою даних реляційного типу. Створено програмні засоби, що реалізують отримані результати та забезпечують оперативну модифікацію схеми, яка відображається на екрані монітора у вигляді графдерева з коментарями, що є супутніми вершинами. The approach to automatic construction of reference schemes in relational type of databases control system is created. The software tools realizing obtained results and providing an operative modification of scheme that is represented on screen like graphtree with corresponding to all nodes comments, are created.