Структурно-функциональный анализ компонентов GRID-систем - Шелестов, А.Ю. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Запропоновано реалізацію системного підходу до побудови та аналізу функціонування Gridсистем. Побудовано ієрархічну структурну модель Gridсистеми спостереження Землі, що об’єднує декілька регіональних та спеціалізованихGridсистем. На основі проведеного структурнофункціонального аналізу слабо формалізовану задачу оптимізації структури та продуктивності вузла складної ієрархічної системи зведено до ряду задач дискретної оптимізації. Запропонований підхід апробовано при побудові реальної Gridсистеми спостереження Землі. Запропоновано реалізацію системного підходу до побудови та аналізу функціонування Gridсистем. Побудовано ієрархічну структурну модель Gridсистеми спостереження Землі, що об’єднує декілька регіональних та спеціалізованихGridсистем. На основі проведеного структурнофункціонального аналізу слабо формалізовану задачу оптимізації структури та продуктивності вузла складної ієрархічної системи зведено до ряду задач дискретної оптимізації. Запропонований підхід апробовано при побудові реальної Gridсистеми спостереження Землі.