Декомпозиция тестовых магнитных и электропотенциальных изображений недипольной структуры в соответствии с мультипольным разложением - Будник, Н.Н.; Будник, В.Н. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Запропоновано підхід до аналізу магнітних та електропотенціальних карт, який полягає в їх розкладанні на ортогональні образи за допомогою двовимірного перетворення Фур’є. Метод має єдиний розв’язок, виконується коректно, є можливість просторової фільтрації карт, помилка не перевищує 3 %. Такий підхід може бути корисним під час розробки нових методів неінвазивної діагностики електрофізіологічних порушень у серці людини, які характеризуються наявністю складного (недипольного) джерела біоелектричної активності. The approach for analyzing magnetic and electropotential maps, consisting in their decomposition onto orthogonal patterns by means of twodimension Fourie Transform, is offered. The method has the single decision, is carried out correctly, there is an opportunity of a spatial filtration of maps, accuracy of 3% is reached. The given approach can be useful for development of new methods of noninvasive diagnostics of electrophysiological disturbances in the human heart, which are characterized by the presence of complex (nondipole ) source of bioelectric activity.