Управление множеством траекторий линейными динамическими системами с дискретным аргументом - Матвиенко, В.Т. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Розглядається математична проблема побудови загальних розв’язків задачі термінального керування для множини початкових збурень. Наводяться умови існування загального розв’язку цієї проблеми для лінійних динамічних систем з дискретним аргументом. Побудована функція керування базується на фільтрації лінійно незалежних рядків та стовпців матриці. The mathematical problem of construction of general solutions of problem of terminal control for the set of initial perturbations is considered. The condition of existence of general solution of this problem for the linear dynamic systems with discrete argument are given. The built function of control is based on filtration of linearindependent rows and columns of matrix.