Технология структурной идентификации и последующего синтеза оптимальных систем стабилизации неустойчивых динамических объектов - Блохин, Л.Н.; Осадчий, С.И.; Безкоровайный, Ю.Н. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Запропоновано науково обгрунтовану і зручну при практичному застосуванні технологію, що дозволяє, поперше, ефективно виконувати етапи структурної ідентифікації моделей динаміки багатовимірних нестійких лінійних стаціонарних об’єктів; подруге, з урахуванням ідентифікованих моделей динаміки об’єктів та впливів на них у штатних режимах роботи синтезувати оптимальні за точнісним критерієм структури і параметри систем стабілізації ідентифікованих об’єктів, що мають довільність у динаміці, зокрема нестійких. Substantiated and convenient for practical application technology is suggested enabling one to perform effectively the stages of structural identification of models of dynamics of multidimensional unstable linear stationary objects, on the one hand with taking into account the identifiend models of object dynamics and under action on them in proper operational regimes to synthesise optimal, with respect to accurace criteria, structures and parameters of stabilization systems of the identified objects with arbitrariness in dynamics, namely, unstable.