Новый метод проектирования одного класса нечётких цифровых регуляторов - Гостев, В.И. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Представлено новий метод проектування одного класу нечітких регуляторів, що заснований на отриманих аналітичних виразах для скерованих дій на виході нечіткого регулятора при симетричних трикутних, піднесених у ступінь трикутних, експоненціальних, дзвонуватих та гаусових функцій приналежності. Приведено функціональну схему нечіткого регулятора, на базі якої можлива реалізація нечітких регуляторів програмним або апаратним способом. The new method of designing one class of the fuzzy controllers, based on the received analytical expressions for controlling actions on an output of the fuzzy controller is submitted at symmetric triangular, erected in a degree triangular, exponential, gbell and Gauss membership functions. The function chart of the fuzzy controller on the basis of which realization of fuzzy controllers by a program or hardware way is possible is presented.