Разработка и исследование методов фильтрации многофазных неопределенных сигналов - Потапенко, Е.М.; Потапенко, Е.Е.; Соломаха, А.В. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Розроблено та досліджено алгоритми виділення головних гармонік з багатофазних сигналів, підданих впливу високочастотних шумів і постійних невідомих зсувів. Алгоритми не вимагають зовнішньої інформації ні про амплітуду, ні про частоту головних гармонік. Чисельне моделювання підтвердило ефективність роботи алгоритмів. The pick out algorithms of the main harmonics from manyphase signals, which are subjected to influence of highfrequency noises and unknown constant displacements, are developed and investigated. The algorithms demand neither external information about amplitude nor about frequency of main harmonics. Numerical modeling confirmed capacity for work of developed algorithms.