Двумерные модели беспроводных сотовых сетей связи с бесконечными очередями h-вызовов - Ким, Чи Сон; Меликов, А.З.; Пономаренко, Л.А. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Пропонуються прості обчислювальні процедури наближеного розрахунку двовимірних моделей стільникових мереж зв’язку зі схемою резервування каналів, в яких можлива організація необмеженої черги терплячих чи нетерплячих h -викликів. Нові виклики обслуговуються відповідно до схеми із явними втратами. На відміну від класичних моделей названих мереж допускається, що нові й h -виклики не ідентичнi за часом зайняття радіоканалів. Результати числових експериментів показують, що запропоновані формули мають високу точність для мікрой пікостільників, в яких інтенсивність h -викликів суттєво перевищує інтенсивність нових викликів. Simple computational procedures to approximate calculation of two-dimensional models of cellular networks with guard channels and infinite queue of patient or impatient handover calls are proposed. New calls are handled by pure lost scheme. Unlike the classical models here it is assumed that new and handover calls are not identical in a sense of time of busy channels. Numerical experiments are shown that the proposed approximate formulas have high accuracy in both microcells and picocells for which intensity of handover calls essentially exceeds intensity of new calls.