Анализ показателей скорости оседания эритроцитов при глиомах головного мозга - Гридина, Н.Я.; Гупал, А.М.; Сергиенко, И.В.; Тарасов, А.Л. (Проблемы управления и информатики, 2007)
Реалізовано проміжну стадію статистичної обробки показників швидкості осідання еритроцитів (ШОЕ) за допомогою експертної системи. На основі графіків показників ШОЕ висунено основні гіпотези щодо механізмів прогресій гліом головного мозку в періоди до та після операції. Виявлено речовини-добавки invitro, які можуть бути використані в діагностиці ракових захворювань головного мозку. Проведено апроксимацію графіків фізикохіміч- них процесів при знятті показників ШОЕ. Based on the expert system temporary statistic data processing of sedimentation of red corpuscles (SRC) speed is realized. On the basis of SRC graphs main hypothesis are suggested about mechanism of gliomas of celebral brain progression before and after operation. An approximation of graphs SRC is made.