Іван Липа і вільне козацтво - Вінцковський, Т. (Чорноморська минувшина, 2008)
Публікація документа пов’язана з діяльністю відомого одеського громадського і політичного діяча І.Липи, який в роки революції висловив власну думку про раціональну форму організації козацтва на Україні, що й пропонується широкому загалу читачів. The publication of document relates the artivities of such well the known Odessa political figure as Ivan Lypa, who in the years of revolution expressed out opinion on a rational form of organization of Vil’ne Cossackdom in Ukraine. The results of the research are to wide circle of readers.