Проект Дунайського козацького війська 1812 р. та ставлення до козацтва місцевого керівництва Бессарабії - Хромов, А. (Чорноморська минувшина, 2008)
У статті публікуються документи, що ілюструють спробу створення в 1812 р. у Південній Бессарабії козацького війська за проектом штабс-капітана Шостака. На основі цих й інших архівних документів з'ясовано походження та ім'я автора проекту, визначено ставлення місцевого керівництва до козацтва. The article published two documents that illustrate the creation of an attempt in 1812 in South Besarabiа Cossack troops on the draft shtabs-captain Shostak. Based on these and other archival documents adopted attempt to ascertain the origin and the author's name and trace the attitude of local leadership to the Cossacks issue.