Одеський історик Є. О. Загоровський в українському історіографічному процесі першої половини ХХ ст. - Музичко, О. (Чорноморська минувшина, 2008)
У статті вперше на базі широкого кола архівних та оприлюднених джерел висвітлено наукову діяльність одеського історика Є.О. Загоровського (1885 – 1938) у першій третині ХХ ст. In this article for the first time the scientific activities the Odesa historian Ye.O. Zagorovs’kyi (1885 – 1938) in first third of XX c. is researched in detail. The investigation has been provided with using of many archival sources.