"Загальновійськові” ціннісні орієнтації в українській козацькій традиції - Тхоржевська, Т.; Якімінська, Л. (Чорноморська минувшина, 2008)
У статті розглянуто ціннісні орієнтації специфічних соціальних угруповань – “людей, що воюють”; проведено аналіз їхньої актуалізації в соціокультурному просторі середньовічного українського козацтва. This article is research of actualization of the system of values, which is traditional characteristic for the soldieries forming out of time and space, in the concrete socially-cultural environment of Ukrainian Cossacks.