Спогади учасників вільнокозацького руху півдня України на сторінках "Українського козацтва” - Джумига, Є. (Чорноморська минувшина, 2008)
У статті розглядаються спогади вільних козаків півдня України, які були надруковані на сторінках еміграційного видання «Українське козацтво» протягом 1970 – початку 1980-х рр. Аналізуються вільнокозацькі формування Херсонщини та Катеринославщини, їх заснування, соціальна база, діяльність та участь у війні УНР проти Радянської Росії. In article the Southern Ukraine Free Cossacks’ memories which were published in emigrant edition “Ukrainian Cossackdom” during 1970 – 1980 years are considered. Free Cossacks detachments of Cherson and Katerinoslav provinces, their emergence, social base, activity and participation in the war of UNR against Soviet Russia are analyzes.