Десант на Босфор в планах Російського командування під час кризи. 1837-1840 рр. - Кухарук, О. (Чорноморська минувшина, 2008)
У статті розглянуто комплекс проблем, пов’язаних з загостренням Східного питання в 1830–1840 рр. На основі раніше неопублікованих матеріалів Російського державного військово-історичного архіву висвітлено діяльність російського уряду під час кризи 1837 – 1840 рр. The article deals with the complex of problems connected with the aggravation of the East question in the 1830–1840. The activity of the Russian government during the crisis of the 1837–1840 has been revealed on the basis of earlier unpublished materials of the Russian State Military-Historical Archive.