Участь полкового осавула Романа Согутчевского та значкового товариша Гаврила Вареника в поселенні усть-дунайських буджацьких козаків (на матеріалах Державного архіву Одеської області) - Ложешник, А. (Чорноморська минувшина, 2012)
У статті на основі архівних та опублікований матеріалів досліджується роль осавулів Романа Согучевського та Гаврила Вареника у переселенні усть-дунайських буджацьких козаків у Буджаці. In this article on the basis of the archival and printed material role that of Roman Soguchevs’kyi’s and Gavryl Varenyk’s role in migration of the Mouth-Danube Cossacks in Budjak. В статье на основе архивных и опубликованных материалов исследуется роль Романа Согучевского и Гавриила Вареника в поселении усть-дунайских буджацких казаков в Буджаке.