Право на гіпотезу у дослідженні історії козацтва: на прикладі досвіду М. Є. Слабченка (1882-1952) - Новікова, Л. (Чорноморська минувшина, 2012)
У статті приділяється увага науковому доробку одеського історика М.Є.Слабченка (1882–1952), зокрема, тим гіпотезам, які були ним висловлені в різних працях з історії козацтва. Розглядається ставлення М.Є. Слабченка та його сучасників до гіпотези як до наукового методу, а також окремих дослідників до гіпотез у роботах цього історика. In the article it is paid an attention to Odesa historian M. Slabchenko’s (1882–1952) scientific works and especially to hypotheses made by him in different investigations on history of Cossacks. It is studied the attitude of scientist and his contemporaries toward the hypothesis as scientific method and of some scientists to hypotheses in this historian’s works. В статье уделяется внимание научному наследию одесского историка М.Е.Слабченко (1882-1952), в частности, тем гипотезам, которые были им представлены в разных работах по истории казачества. Рассматривается отношение М.Є. Слабченка и его современников к гипотезе как к научному методу, а также отдельными исследователями к гипотезам этого историка.