Джерела з історії козацтва у фонді Канцелярії Азовського губернського землеміра Державного архіву Ростовської області - Швайба, Н. (Чорноморська минувшина, 2012)
У статті здійснено огляд фонду 800 Державного архіву Ростовської області (м. Ростов-на-Дону). Автор висвітлює інформативні можливості джерел фонду щодо історії запорозького козацтва напередодні і після скасування Запорозької Січі. The author offers the review of fund 800 of the State archive of the Rostov region (Rostov-on-Don). This article describes the content sources on the history of the Zaporozhian Cossacks before and after the elimination of Zaporiz’ka Sich. Автор предлагает обзор фонда 800 Государственного архива Ростовской области (г. Ростов-на-Дону). В статье освещается содержание источников фонда по истории запорожского казачества накануне и после ликвидации Запорожской Сечи.