К проблеме стабилизируемости нелинейных систем - Онищенко, С.М. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Показано, що умови стабілізованості нелінійних систем у методах жорсткого синтезу отримуються із загальних умов стабілізованості при фіксованих структурах матриць коефіцієнтів квадратичних форм, що використовуються. It is demonstrated that stabilizability conditions of nonlinear systems in rigid synthesis methods are obtained from general stabilizability conditions under use of fixed matrices coefficient structure of quadratic forms.