Математическая модель задачи оптимизации одной многопроцессорной вычислительной системы и ее решение - Емец, О.А.; Емец, Е.М.; Чиликина, Т.В. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Побудовано математичну модель задачі оптимізації роботи багатопроцесорної обчислювальної системи як задачі евклідової комбінаторної оптимізації на вершинно розташованій множині. Сформульовано та доведено твердження про умову існування допустимого розв’язку таких задач. Запропоновано метод розв’язання задач такого типу як узагальнення методу комбінаторного відсікання. The mathematical model of the optimization task of multiprocessing computer system as Euclidian combinatorial optimization problem on vertex-located set is formed. The theorem about the conditions of the existence of possible solutions for such problems are formulated and proved. A method of solving the problems of such type as the generalization of combinatorial cutting method is proposed.