Использование NURBS-аппроксимации для построения пространственной модели лица человека - Крак, Ю.В.; Бармак, А.В.; Барабан, Е.М. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Описано технологію побудови просторової моделі обличчя людини на основі специфічних фотографічних зображень. Запропоновано алгоритми обробки фотозображень для отримання параметрів просторової моделі. Обличчя моделюється за допомогою NURBS-поверхні. The technology of spatial human face model building based on specific photographic images is described. The algorithms of image processing parameters for spatial models are proposed. The face is modeled using NURBS-surfaces.