Идентификация кинетических параметров однокомпонентного адсорбционного массопереноса в микропористых каталитических средах - Дейнека, В.С.; Петрик, М.Р.; Михалик, Д.М. (Проблемы управления и информатики, 2011)
На основі теорії оптимального керування побудовано явні вирази градієнтів функціоналів-нев’язок для ідентифікації градієнтними методами параметрів задач дифузії однокомпонентної речовини в нанопористому середовищі. Наведено результати ідентифікації коефіцієнта дифузії для нанопористих складових. Explicit expressions of the functional-residuals gradients for gradient methods of identification of parameters of single-component substance diffusion in nanoporous medium problems are constructed on the basis of optimal control theory. Results of identification of diffusion coefficient for nanoporous components are presented.