Проектирование функционально сложных систем на основе вероятностно-алгебраического моделирования - Сукач, Е.И. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто метод ймовірнісно-алгебраїчного проектного моделювання функціонально складних систем. Він базується на використанні алгебраїчних структур для опису відношень між компонентами систем і допускає перехід до моделювання безперервного процесу зміни досліджуваної властивості систем у результаті ймовірнісної зміни станів компонентів і випадкового характеру взаємодій між ними. The method of probability-algebraic simulation for designing functionally complex systems is considered. It is based on the use of algebraic structures for describing the relationships between system components and enables the transition to simulation of a continuous process of system properties changes due to probabilistic state changes of components and the stochastic nature of their interactions.