Показатели функционирования и устойчивости систем с многопараметрическими регуляторами - Ладанюк, А.П.; Крониковский, Д.О. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Досліджено алгоритми оптимізації багатопараметричних регуляторів, якості функціонування та стійкості систем з ПІД- та ПІДД2Д3-регуляторами. Використано методологію, запропоновану Ю.П. Ніколаєвим для ПІД-регуляторів, яку модифіковано для багатопараметричного ПІДД2Д3-регулятора. Проведено порівняльний аналіз стійкості систем з цими регуляторами за наявності тривалого запізнення. The optimization algorithms of multiparameter controllers, control performance, and stability of systems with PID and PIDD2D3 controllers are investigated. The methodology suggested by Yu.P. Nikolaev for PID controllers is used, which is modified for the multiparameter PIDD2D3 controller. The comparative analysis of stability of systems with these controllers with great time delay is performed.