Геометрическая модель системы управления, представленная на поверхности комплексной ошибки - Агамалов, О.Н. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто модель системи керування, що базується на обчисленні комплексної помилки і дозволяє встановити оптимальний закон керування об’єктом як рівняння геодезичної кривої на поверхні комплексної помилки. Визначено умову стійкості системи автоматичного керування на поверхні (просторі) комплексної помилки. A mathematical model of a control system, based on calculation of a complex error, allowing to design an optimal control law of a plant as an equation of the geodetic curve on a complex error surface. The condition of control system stability on a complex error surface (space) is determined.