Итерационный метод решения комбинаторных оптимизационных задач игрового типа на размещениях - Емец, О.А.; Ольховская, Е.В. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розглянуто новий клас задач — задач комбінаторної оптимізації ігрового типу на розміщеннях. В цих задачах на стратегії одного з гравців накладаються комбінаторні обмеження. Запропоновано ітераційний метод розв’язування таких задач. Числові експерименти показали квадратичну залежність часу обчислень від вимірності задачі та збіжність розв’язку. A new type of combinatorial optimization problems of game type on arrangements is examined. Certain combinatorial constraints are imposed on one of the gamers’ strategies. An iteration method of problem solving is suggested. Method practical efficiency and solution convergence were indicated by conducted numeric experiments.