Робастная стабилизация морских подвижных объектов на основе систем с переменной структурой обратных связей - Тимченко, В.Л.; Кондратенко, Ю.П. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Розроблено процедуру синтезу керуючих функцій, які реалізуються за допомогою спеціальних структур перемикальних зворотних зв'язків, для стабілізації морських рухомих об’єктів у заданій області функціонування та на заданому курсі руху. Розглянуто умови робастної корекції керування при неповній визначеності процесу стабілізації. Наведено результати моделювання, які демонструють ефективність запропонованого підходу порівняно з існуючими методами керування. A procedure for the synthesis of control functions for stabilization of marine mobile objects in the set area of functioning and on the set course of motion has been developed and implemented with the special structures of switching feedback loops. The conditions of control robust correction at incomplete definiteness of stabilization process have been considered. The simulation results demonstrate the effectiveness of the proposed approach compared to existing control methods.