Диплоидный генетический алгоритм со смертностью - Махотило, К.В. (Проблемы управления и информатики, 2011)
Запропоновано метод удосконалення диплоїдного генетичного алгоритму оптимізації шляхом ймовірнісного обмеження тривалості життя особин. Середня тривалість життя особин визначається залежно від розміру популяції, виходячи з оцінки вартості заміщення Холдейна. Закон і параметри розподілу ймовірності смерті особини визначені за даними демографічної статистики. Показано ефективність методу при розв’язанні задач синтезу прямоспрямованих нейронних мереж. The method of improvement of diploid genetic algorithm via probabilistic limitation of individual’s lifespan is offered. Mean lifespan of individual is determined depending on the population size based on Haldane’s substitution cost estimation. The individual death probability distribution law and parameters are determined based on demographic statistics data. It is shown the efficiency of proposed method for synthesis of feedforward neural networks.